Un dels plànols de Flix fets per l'enginyer militar francès Beaulieu durant la Guerra dels Segadors (1642-1650)

dissabte, 31 de maig del 2014

Les façanes fluvials. El riu de dalt.


La resclosa de Flix de 1858.
La gran quantitat  de fortaleses, castells, torres de guaita i defensa existents per les vores de l’Ebre donen testimoni de la importància del control de la navegació pel riu més important de la península ibèrica, cal tenir present que les naus que solcaven el riu ho feien amb no poques dificultats, estiatges i riuades, assuts i altres construccions feien que la navegació fluvial  sofrís daltabaixos constants.
Aragó sempre va voler  tenir una sortida al mar i molts dels projectes de navegació hi tenen a veure. L’any 1852 es va constituir l’empresa “Real Compañia de Canalización del Ebro”, es van construir rescloses i canals.
La resclosa de Flix que es va acabar l’any 1858. i van començar a navegar pel riu Ebre quatre vaixells de vapor i a funcionar per al públic totes les rescloses i derivacions construïdes per la companyia. Va funcionar fins l’any de 1947, quan es va inaugurar el salt de Flix i entrà en funcionament la seva resclosa, més petita, que encara avui dia està en actiu.



Les visites cal concertar-les, trucant al tel. 654651966 o bé adreçant la sol·licitud al correu a associaciolacana@gmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada